المكرونه بصلصه اللحم المفروم والكزبرة

Posted by Amira Fayed on August 14, 2015 with No comments


المقادير

بصلة كبيرة مفرومة
4 فص ثوم مفروم
لحم مفروم
4 حبات طماطم مطحونة
نصف كوب كزبرة وبقدونس مفرومين
فلفلة حلوة مقطعة قطع صغيرة
ملعقتين معجون طماطم
نصف ملعقة زعتر يمكن الاستغناء عنه
ملعقة فلفل اسود
ملح
مكرونة اي نوع تحبين

الطريقة

تسلق المكرونه كما هو معروف ونتركها جانبا

والان نحضر الصلصة

يوضع قدر على النار ونضع فيه ملعقتين زيت والبصل والثوم واللحم المفروم والفلفل 
و يترك على النار حتى يتشرب الماء المتساقط منه و يتحول اللحم الى اللون البنى و ينضج
اضيفي له الطماطم ومعجون الطماطم والبهارات و تترك مع اضافه كوب ماء او
كوب و نصف ( حسب احتياج اللحم ) حتى نحصل على صوص سميك
اضيفى البقدونس والكذبرة بعد نضج اللحم ورفعه من على النار وقلبيهم
وفي النهاية قومى بصب المكرونه فى طبق التقديم و اضيفى عليها الصلصه و قلبيها
Reactions: