الأرز بالخلطـــــــة

Posted by Amira Fayed on September 13, 2015 with No comments


المقادير

ارز حوالى كوبين
كبدة  مقطعة مكعبات
لوز مقشر او جاهز من السوق او اى مكسرات تحبيها
زبيب منقوع فى ماء ومصفى
بهارات حب - هيل وعود قرفة
بصلة كبيرة
بهارات مشكلة
حوالى كوبين ونص من مرقة اللحم او الدجاج لسلق الارز

الطريقة

نقلى اللوز الى يصبح دهبى ونشيله على جبب فوق ورق لامتصاص الزيت الزائد
ونفس الشى بالنسبة للزبيب مجرد ما ينتفخ فى الزيت نشيلة على طول

بالنسبة للكبدة

نضيف ليها شوية ماء حتى تغلى قليل على النار
مع شوية زيت وبهارات حتى تنضج

بالنسبة لللارز

نضع فى الطنجرة القليل من الزبدة والزيت
ونقلى البصل المكعبات مع الهيل وعود القرفة حتى يدبل
ثم نضيف ليهم البهارات المشكلة
ثم نضيف الررز المغسول والمصفى
ثم المرقة ونغطيها يعد 10 دقايق
نضيف ليها الزيدة على الوجة او السمن ونتركه حتى ينضج

ثم نخلطة مع الخلطة متاع الكبد واللوز والزبيب نص الكمية ونرش شوية قرفة ونخلط 
وباقى الخلطة نضيفها على الوجة ويقدم مع اللحم المحمر
Reactions: