الدجاج التايلاندي

Posted by Amira Fayed on February 22, 2016 with No comments

المقادير 


الصلصة التايلاندية

 4/1 كوب سكر بني فاتح
 4/1 ملعقة صغيرة فلفل ابيض
 2 ملعقة صغيرة معجون التمر الهندي
 1 ملعقة كبيرة صلصة حارة
 4/1 كوب صلصة سمك
 4/1 كوب مرق دجاج خالي الدسم
 1 ملعقة كبيرة نشا ذرة
 1 ملعقة كبيرة ماء بارد

الدجاج

 2/1 كيلو شرائح صدور دجاج خاليه من العظم
 1 ملعقة كبيرة نشا ذرة
 3 ملعقة صغيرة صلصة صويا
 1 باكيت معكرونة
 1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
 4 فص ثوم طازج
 4 بصل اخضر مقطع شرائح
 1 كوب براعم (اختياري)
 3/1 كوب سوداني مملح محمص مفروم
 4/1 كوب كزبرة طازجة
 شرائح ليمون

الطريقه

الدجاج التايلاندي من أروع والذ طرق الدجاج


السكر البني مع الفلفل الابيض


الهوت صوص


معجون التمر الهندي
تحمري البصلة وتحطيها في الخلاط مع منقوع التمر الهندي والملح والسكر والبهارات وشوية مياه


صوص السمك
فصين توم مفرومين على ربع كوباية زيت زيتون ونص ليمونة ومعلقة كبيرة بقدونس مفروم (اختياري)
ورشي عليهم شوية ملح واخلطيهم كويس


نضربهم سوا


ونضيف الشوربة - المرق


اضرب تاني 
هيطلعلك صلصلة تايلاندية اركنها على جنب 


شرح الفراخ شرايح رفيعة 


بالشكل دا


ونرش النشا


ونحط الصويا صوص



قلِّب كويس
واركنوها جنب الصوص برده


اسلقِ المكرونة


بعد ماتصفيها افتحي عليها مياه بارده عشان متعجنش في بعضها


زيت زيتون وعليه فصين الثوم بيتشوحو


وانزل بالفراخ


سيبيها عالنار مع التقليب 10 دقايق لحد مايبقى شكلها كده



انزل بالبصل الاخضر الطازة


انزل بالمكرونة


اطلع بالصوص


وضيفي البراعم او الفول الصويا (اختياري)



تكوني مذوبة معلقة نشا مع معلقة مياه وتنزليها عليهم


قلّبيها


قدميه بالشكل ده وزيني الطبق بالفول السوداني المجروش وشرائح الليمون 
وبألف هنا


Reactions: