مخلل الفلفل الحار أو الرومى

Posted by Amira Fayed on February 18, 2016 with No comments
 

المكونات

 500 جرام فلفل حار أو رومى 
2 كوب خل أبيض 
2 كوب ماء 
2 فص ثوم
ربع كوب ملح خشن

الطريقة

لو فلفل رومى مش حار بعد غسلة وتجفيفة
يفتح شق طويل فى كل حبة ولو فلفل حار نترك الحبات كما هى
ثم نضع الماء والملح فى وعاء على النار مع التقليب حتى يذوب الملح
وعندما يغلى الخليط نضيف الخل
ويترك حتى يغلى الخليط مرة أخرى
ثم نضع حبات الفلفل فوق خليط الماء والخل المغلى
ونغطى الوعاء ويترك حتى يتغير لون حبات الفلفل
ثم نحضر برطمان زجاجى ونرص فية الفلفل ومعة فصوص الثوم
ولو فلفل رومى نضع معة حبات من الفلفل الحار
ثم نصب فوقة خليط الماء والخل اللى كان منقوع فية الفلفل
ونترك الفلفل فى البرطمان حتى يمتص محلول الملح والخل
ونضيف المزيد من محلول الملح والخل كلما نقص
وعندما يستقر الخليط ونرفع فقاعات الهواء ونحكم أغلاق البرطمان
ثم يترك البرطمان فى مكان بارد وبعيد عن اشعة الشمس لمدة 3 أسابيع قبل فتحة
وبعد النضج وفتح البرطمان نضع برطمان المخلل فى الثلاجة
Reactions:
Categories: