كوكيز الشوكولاته

Posted by Amira Fayed on February 18, 2016 with No comments


انا حشيت الكوكيز آيس كريم و للمدرسة طبعا تتأخد سادة زي ماهي
اعمليها و احتقظي بيها في علبة مغلقة خارج الثلاجة

المقادير

كوبين و ربع دقيق
رشة ملح 
كوب زبدة بدرجة حرارة الغرفة ( 200جم ) 
كوب سكر بودرة 
نصف كوب سكر بني ( ممكن تعمليه في البيت وكوب سكر ابيض تضيفي له معلقة اكل عسل اسمر ) 
 ممكن نخلي مقدار السكر في الوصفة كله سكر ابيض لو مش بتفضلي استخدام السكر البني بس الكوكيز حتطلع لونها افتح 
نصف معلقة صغيرة قرفة 
1 معلقة صغيرة بيكنج بودر 
1 معلقة صغيرة فانيليا 
2 بيضة بدرجة حرارة الغرفة 
2 كوب شوكولاته حبيبات ( هيرشي ) 

الطريقة

نسخن الفرن على درجة حرارة 160 ( اقل من المتوسط ) 
ننخل المواد الجافة ( الدقيق والملح والبيكنج بودر والفانيليا والقرفة ) 
نخفق السكر البودرة مع الزبدة حتى يصبح القوام كريمي 
نضيف السكر البني مع الاستمرار في الخفق 
نضيف البيض ( بيضة بيضة ) مع الاستمرار في الخفق 
تضاف المواد الجافة بالتدريج حتى يمتزج الخليط 
نوقف الخفق و نضيف حبيبات الشوكولاته
ونقلب بالملعقة او باليد حتى تتكون عحينة متماسكة 
تشكل العجينة انا عملتها كولر صغيرة ( لان الكوكيز بتنفش في الفرن )
وحطيت الكور في صينية الخبز و ضغط عليها خفيف باليد تاخد شكل الدائرة 
نضعها في الفرن في الرف الاوسط مش اكتر من 10 دقايق
و لما بتطلع بتكون طرية و كل ما بتبرد بتتماسك 
لما تبرد خلص نحط الآيس كريم بين كل وحدتين و نقدمها
وممكن تحطي على الايس كريم شوكولاته مبشورة او فورماسيل 
Reactions: