خبز بحشو التونة

Posted by Amira Fayed on February 18, 2016 with No comments


ممكن تختاري الحشو اللي تفضليه بدل التونة - و للمدرسة تخبزيها و لما تبرد خالص
احتفظي بيها في علبة مغلقة في الثلاجة و تأخذي منها حسب الحاجة 

مقادير العجين

2 كوب دقيق
ربع معلقة صغيرة ملح 
2 معلقة طعام زيت ذرة 
1 معلقة كبيرة خميرة فورية 
1 معلقة كبيرة سكر 
ربع معلقة صغيرة بيكنج بودر 
1 معلقة كبيرة حليب بودرة ( اختياري ) 
ماء دافئ للعجن 

الحشو - حشو التونة

تونة مصفاة من الزيت
وضيفت عليها ملح وفلفل وبابريكا وبصل مقطع حلقات وبقدونس وطماطم مكعبات ومعلقة كبيرة مايونيز او جبن سائل ( اختياري ) 

الطريقة

نضع الخميرة و السكر مع قليل من الماء الدافئ و نقلب قليلا
و يترك الخليط ليتفاعل من 10 - 15 دقيقة مش اكثر 
تنخل المكونات الجافة مرتين او ثلاثة 
يضاف الزيت ثم ماء دافئ بالتدريج ( اقل من كوب ) حتى تتكون عجينة لينة و تعجن جيدا باليد تقريبا 10 دقائق
ثم تغطى وتترك لمدة ساعة تقريبا ليتضاعف الحجم 
تقسم العجينة نصفين و يفرد كل نصف الي مستطيل على لوح مرشوش دقيق و يوضع الحشو على الاطراف 
تلف العجينة زي السويسرول باطراف اليد ( العجينة بتكون لين ولفيها بالراحة ) 
يقطع رول العجين الي مثلثات
ويوضع في صينية مدهونة بالزيت مع ترك مسافات بين كل مثلث علشان ما تلزقش في بعض
و تغطى و تترك لتخمر من 15 _ 20 دقيقة 
يسخن الفرن على 220 تقريبا و يدهن وش المثلثات ببيضة مع رشة ملح بسيطة
و ممكن يرش على الوجه سمسم او حبة البركة حسب الرغبة
و توضع في الفرن حتى يحمر الوجه

Reactions: