وصفات - فى اول الصفحه

طريقه عمل اللانشون البيتي

المقادير

5 بيضات
5 ملاعق دقيق منخول
5 قطع جبنة مثلثات
2 مكعب مرقة دجاج
2 فص ثوم مقشر
3 فصوص حبهان
نصف كوب زيت

نقطة من اللون الاحمر او ثمرة بنجر صغيرة مسلوقة بنحط قطع صغيرة منها
ولو حبنا نغمق اللون نزود قطعة كمان
ملح وفلفل ونضيفهم بعد ما نخلط المكونات لان مكعبات المرقة فيها ملح وفلفل
قطع زيتون اسود او اخضر او مكعبات فلفل احمر

الطريقة

نضع المكونات السابقة في خلاط العصير ونضربها جيدا حتى تتجانس
ثم نضيف قطع الزيتون ونقلب بملعقة
نجهز اكواب ستانلس او ممكن علب الفول المعدن ونضع فيها اكياس بلاستيك
( ممكن نحتاج اكتر من كوب او علبة لان كمية الخليط بتكون كبيرة )
الاكواب او العلب المعدن لانها بتخلي الخليط ياخد الشكل الاسطواني
لو مش موجودة عندك صبيها في كيس بلاستك
واربطيها جوا كيس كمان و لفيها بالفويل
نضع العلب او الاكواب في وعاء بيه ماء علي نار متوسطة
وبترك حوالي من ساعة الي ساعة و نصف حتي يصبح الخليط جامد
ترفع العلب المعدنية من الوعاء و تترك حتى تبرد تماما
ثم نرفع الاكياس و يقطع اللانشون ويقدم

إرسال تعليق

0 تعليقات