اللانشون البيتي

Posted by Amira Fayed on February 16, 2016 with No comments


المقادير

5 بيضات 
5 ملاعق دقيق منخول 
5 قطع جبنة مثلثات 
2 مكعب مرقة دجاج 
2 فص ثوم مقشر 
3 فصوص حبهان 
نصف كوب زيت

نقطة من اللون الاحمر او ثمرة بنجر صغيرة مسلوقة بنحط قطع صغيرة منها
و لو حبنا نغمق اللون نزود قطعة كمان 
ملح و فلفل و نضيفهم بعد ما نخلط الكونات لان مكعبات المرقة فيها ملح و فلفل 
قطع زيتون اسود او اخضر او مكعبات فلفل احمر 

الطريقة 

نضع المكونات السابقة في خلاط العصير و نضربها جيدا حتى تتجانس
ثم نضيف قطع الزيتون و نقلب بملعقة 
نجهز اكواب ستانلس او ممكن علب الفول المعدن و نضع فيها اكياس بلاستيك
( ممكن نحتاج اكتر من كوب او علبة لان كمية الخليط بتكون كبيرة ) 
الاكواب او العلب المعدن لانها بتخلي الخليط ياخد الشكل الاسطواني
 لو مش موجودة عندك صبيها في كيس بلاستك 
و اربطيها جوا كيس كمان و لفيها بالفويل 
نضع العلب او الاكواب في وعاء بيه ماء علي نار متوسطة
و بترك حوالي من ساعة الي ساعة و نصف حتي يصبح الخليط جامد 
ترفع العلب المعدنية من الوعاء و تترك حتى تبرد تماما
ثم نرفع الاكياس و يقطع اللانشون و يقدم 

Reactions: