طريقة عمل الكب كيك بالليمون

Posted by Amira Fayed on February 27, 2016 with No comments

المقادير

1 كوب دقيق 
1 ملعقة صغيرة بيكنج صودا 
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 
1 ملعقة صغيرة ملح 
1 كوب زيدة 
1 كوب سكر ناعم 
1 ملعقة كبيرة قشر ليمون ناعم 
3 حبات بيض 
1 كوب لبن 
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون

للتزيين 

1 كوب كريمة حلوة 
1 ملعقة كبيرة سكر بودرة 

طريقة التحضير 

 ثبتي الرف الشبكي في وسط الفرن
سخني الفرن إلى درجة حرارة ١٨٠م
 حضري صينية أكواب كيك صغيرة الحجم. (ميني كب كيك)
 بطني بأكواب ورقية صغيرة الحجم
 على قطعة من ورق الزبدة 
او في طبق عميق انخلي الدقيق والبيكربونات والبيكينج باودر والملح
في وعاءالمضرب الكهربائى وضعي الزبدة والسكر
شغلي على سرعة متوسطة لمدة ٣ دقائق لحد ما يبقى الخليط كريمي القوام
 أضيفي بيضة وشغلي على سرعة متوسطة لحد ما تختفي البيضة وتندمج مع الزبدة والسكر
 أضيفي بيضة ثانية وشغلي لحد ما تختفي وأضيفي البيضة الثالثة
وشغلي لحد ما تختفي وأضيفي البيضة الرابعة والفانيليا
شغلي لحد تختفي ويندمج البيض تماما مع الخليط
 أضيفي الدقيق تدريجيا الى الخليط برش الليمون واللبن وعصير الليمون
شغلي على سرعة متوسطة لمدة دقيقة أو دقيقتين
لحد ما يتجانس الخليط ويبقى كريمي القوام
 ضعي خليط الكيك في كيس تزين
وزعي خليط الكيك في الأكواب الورقية لتملئي ثلثيها
 دخلى الصينية في الفرن لمدة ١٥ دقيقة
 خرجي الكيك من الفرن سيبيه لحد ما يبرد تماما
 زيني كب كيك الليمون بالكريمة وزيني بالحلوى حسب الرغبة

Reactions: