بان كيك

Posted by Amira Fayed on February 18, 2016 with 1 comment

الوصفة جميلة جدا للمدرسة و ممكن تتعمل و تسوي البان كيك من بالليل و تحطيه في كيس قى الثلاجة
والصبح يتحط في اللانش بوكس مع فاكهة او مكسرات حسب ما الاولاد بتحب

المقادير

استخدمت الدقيق الاسمر او اللي هنا بيسموه البر او يتعمل يالدقيق الابيض عادي
كوب دقيقرشة ملح 
كوب حليب سائل 
بيضة واحدة
رشة فانيليا 
2 معلقة طعام سكر 
2 معلقة طعام زيت 
2 معلقة صغيرة بيكنج بودر 
ربع معلقة صغيرة بيكنج صودا اللي هي الكربوناتو 
رشة قرفة - اختياري

الطريقة

تستخدمي الخلاط او مضرب البيض الكهربائي

تنخل المكونات الجافة اولا
( الدقيق - رشة الملح - الفانيليا - البيكنج بودر - البيكنج صودا )
ثم نضيف السكر 
نخفق البيضة مع الحليب قليلا و يضاف الزيت 
تضاف المواد الجافة بالتدريج مع الاستمرار في الخفق حتى تتجانس المكونات
و يصبح لدينا عجينة سائلة نوعا ما 
تغطى العجينة و تترك حوالي نصف ساعة تقريبا 
نسخن مقلاة على النار و يوضع زيت خفيف جدا و تكون الحراة متوسطة او اقل بشويه
و تضاف كمية من العجين مقدار فنجان صغير تقريبا
او تستخدمي كبشة الشوربة كمعيار بتكون اسهل 
تترك حتى تظهر فقاقيع على الوجه ثم تقلب على الوجه الاخر لمدة دقيقتين 
تكرر الخطوة السابقة حتى تنتهي كمية العجين
و تقدم او وحدات مفردة او يوضع كل ثلاث وحدات فوق بعض

Reactions:
Categories: