بسكويت مالح بالجبن

Posted by Amira Fayed on February 18, 2016 with No comments


الوصفة استخدمت جبن رومي مبشور
ممكن تبدليه بجبن شيدر مبشور
حلوة جدا للمدارسة او للافطار 

المقادير

عملت تقريبا 45 واحدة نفس حجم الصورة

ثلاثة ارباع كوب دقيق
رشة ملح 
كوب جبن رومي مبشور 
ربع كوب زبدة بدرجة حرارة الغرفة ( 50 جم او 4 ملاعق كبيرة ) 
رشة بابريكا تقريبا ثمن معلقة صغيرة 
2 معلقة كبيرة حليب بارد 

الطريقة

ينخل الدقيق ورشة الملح والبابريكا 
 في محضرة الطعام ( الفودبروسسور ) لو مش متوفرة بنضع المكونات في طبق عميق و تخلط باليد
نضع الدقيق المنخول والزبد والجبن الرومي و نخلط جيدا
ثم نضيف معلقة واحدة فقط من الحليب لو عملت عجينة متماسكة
مش حنضيف المعلقة الثانية لو العجينة احتاجت نضيف المعلقة الثانية 
3- نخرج العجينة و تعجن مرة وحدة باليد
و تشكل على هيئة قرص
و تغطي بكيس بلاستيك و توضع في الثلاجة لمدة ساعة 
نخرج العجينة من الثلاجة و توضع على ورقة زبدة لسهولة الفرد 
لما تيجي تفرديها بالنشابة حتلاحظي الاطراف كانها اتقطعت
ما تقلقيش افردي بالنشابة و يكون سمكها رفيع
تقطع بقطاعة دائرية او اي شكل حسب المتوفر عندك و توضع في صواني الخبز 
يسخن الفرن كله على حرارة 160
و توضع الصواني في الرف الاوسط من 10 -12 دقيقة لحد ما تاخذ اللون الذهبي
بتكون طرية لما تطلع
و لما بتبرد بتمسك علشان كده ما تطوليش عليها في الفرن
تعبأ في علبة مغلقة الاحكام بعد ان تبرد تماما
Reactions: