البراونيز السريعة

Posted by Amira Fayed on February 18, 2016 with No comments


للمدرسة باجهز البرواني و لما تبرد خالص اقطعها مربعات
واحفظها في علبة مغلقة في الثلاجة و اسحب منها حسب الحاجة
و ممكن استغنى عن رشها بالسكر البودرة قبل ما احطها في اللانش بوكس

المقادير 

5 الواح شوكولاته سادة  ( استخدمت جالاكسي السادة الواحدة حوالي 40 جم تقريبا )  
250 جم زبدة بدرجة حرارة الغرفة ( كوب و ربع ) 
كوب سكر بودرة 
ثلاثة ارباع كوب دقيق
ورشة ملح 
كوب كاكاو 
4 بيضات بدرجة حرارة الغرفة
فانيليا 
رشة زنجبيل - اختياري
نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر 
بشر برتقال او ممكن بودرة برتقال ( تانج ) 

الطريقة 

نسخن الفرن على 180 درجة تقريبا حرارة متوسطة 
ندهن صينية خبز مستطيلة ( صينية مستطيلة لان الكيكة حتستوي فيها احسن و اسرع ) بقليل من الزيت
ثم نغطيها بفويل و يدهن الفويل بسمن و يرش بقليل من الدقيق 
ننخل المواد الجافة ( الدقيق و الملح و الكاكاو و الزنجبيل و بودرة البرتقال و البيكنج بودر و الفانيليا )
نخلظ الزبدة مع السكر و نضيف اليها الشوكولاته السادة بعد تقطعيها الي قطع صغيرة 
نضيف المواد الجافة بالتدريج مع الاستمرار في الخفق 
يضاف البيض واحدة بواحدة و نقلب حتى يمتزج الخليط تماما 
ممكن بعد المرحلة دي نضيف فواكه مجففة او زبيب او مكسرات
و ممكن كمان قطع من الشوكولاته البيضاء
نصب الخليط في الصينية المستطيلة و نضعها في الفرن في الرف الاوسط الكيكة تقريبا
بتاخد حالي ثلث ساعة مش بتقعد كتير في الفرن 
نخرج الكيكة من الفرن و تترك تهدا قليلا ثم نرفع الفويل باحتراس
و نترك الكيكة لتبرد ثم يرش سكر يودرة على الوجه و تقدم
Reactions:
Categories: