مكرونة بالصوص الأبيض

Posted by Amira Fayed on February 09, 2016 with No comments


المكونات

أى نوع مكرونة مسلوقة فى ماء مغلى وملح 
صوص بشاميل ( الصوص الأبيض )
قطع دجاج مخلية ومسلوقة أو مشروم مقطع
نصف ملعقة صغيرة ريحان مجفف
ربع كوب جبن بارميزان مبشور أو جبن رومى
رشة زعتر مجفف
ملح فلفل أسود

الطريقة

يتم عمل الصوص الأبيض
ثم لو مشروم ( عش الغراب) يتم تقطيعة شرائح
ويشوح مع ملعقة زبدة صغيرة ويتبل بالملح والفلفل
ثم نضع علية كمية من الصوص الأبيض
ويترك على الناردقيقة لينضج المشروم
ثم نصبة على المكرونة المسلوقة الساخنة مع رشة ريحان مجفف ورشة زعتر وجبنة مبشورة
ويقدم الطبق وهو ساخن
ولو قطع دجاج مسلوقة تخلط مع كمية من الصوص الأبيض على النارلمدة دقيقة
ثم تصب على المكرونة الساخنة وتقدم مع رشة جبنة على الوجة

وهنا مكرونة الفراشة بالصوص الأبيض
وممكن نضع اى مكون عندنا يصلح مع المكرونة
رومى مدخن مقطع قطع صغيرة سلامى
وممكن تقدم سادة فقط مع الصوص البيض مع رشة جبنة على الوجة


وهنا مكرونة أسباجتى بالصوص الأبيض مع جبنة شيدر مبشورة وقطع دجاج 

Reactions: