بوريك بالجبنة

Posted by Amira Fayed on February 19, 2016 with No comments


البوريك ممكن ننوع في الحشو بتاعه انا عملت الحشو جبن ابيض و نعناع جاف
ممكن يبقي عجوة او ملبن او جبن كريمي ( كيري او فلادلفيا ) بس الطعم بيطلع رائع 
للمدرسة بعد الكمية ما تبرد اشيله في علبة مقفولة في الثلاجة
و اطلع الصبح احطها في اللانش بوكس من غير تسخين 

المقادير

2 كوب دقيق
رشة ملح 
2 بيضة 
2 معلقة كبيرة سمن سائح 
1 معلقة صغيرة خميرة فورية 
1 معلقة صغيرة سكر 
حليب سائل دافئ للعجن ( حوالي نصف كوب او اقل خسب نوع الدقيق ) 

للوجه

بيضة مخفوقة مع رشة ملح بسيطة 
سمسم او حبة البركة او خليط من الاثنين 

الطريقة

ينخل الدقيق و الملح 
تضاف الخميرة و السكر و نقلب جيدا
ثم نضيف السمن السائح و تقلب مع العجين 
نضيف البيض واحدة بواحدة و نعجن جيدا باليد 
نضيف الحليب الدافئ بالتدريج
( لان ممكن العجينة ما تحتاجش كمية الحليب كله ) 
نعجن جيدا حتى تتكون عجينة لينة و تترك تخمر نصف ساعة تقريبا 
تفرد العجينة و تقطع بكوب او قطاعة دائرية الي دوائر صغيرة 
تبلل اطراف الدوائر بالماء ( علشان ما تفتحش في السوا )
و نضع الحشو ثم تقفل الدوائر و نضغط على الاطراف او تبرم للداخل 
ندهن الوجه بالبيض و يرش بالسمسم و يترك ليخمر ( 15 دقيقة تقريبا ) 
يخبز في فرن حار و يقدم البوريك ساخنا او باردا



Reactions: