"Sahlab" is the official winter drink in Egypt. It's made of milk, Starch & nuts.
Sometimes I get that amazing nostalgic feeling when we used to sit in front of TV in the long cold winter nights
with all family members gathered & making a huge pot of "Sahlab" & enjoy the happy
& most important funny family events & laughing till late hours of the night ,
then going to sleep with a big happy smile on our faces,
whenever I get that feeling ,
I run to the kitchen & do a smaller pot of "Sahlab" for my small family ,
waiting anxiously for summer to come to enjoy those huge family gatherings once again
Ingredients : (for 2 )
1 3/4 cup Milk
2 Tablespoons Whipping cream
2 Teaspoons Starch
2 Tablespoons Sugar
2 Teaspoons shredded Coconut
Vanilla
Cinnamon
Nuts (use your favourite roasted nuts & amount according to taste)
Preparation
In a small Sauce pan add all ingredients (except nuts) & whisk them well while still cold
Take the pan over medium heat & keep stirring till it reaches the boilng point & thickens
Remove from heat & pour into your mugs & sprinkle some nuts on top & enjoy
Ägyptisches Sahlab getränk
"Sahlab" ist der offizielles Winter getränk in Ägypten. Es ist aus Milch, Stärke & Nüssen.
Manchmal bekomme ich die nostalgisches Gefühl, wenn wir vor dem Fernseher in den langen,
kalten Winternächten mit allen Familienmitglieder zusammen sitzen
und machen einen großen "Sahlab" Topf und genießen die lustige familie geschichte
& lachen bis spät Stunden der Nacht,
dann werde mit einem großen glücklichen Lächeln schlafen, wenn ich das Gefühl bekomme,
laufe ich in die Küche und mache einen kleineren "Sahlab" Topf für meine kleine Familie
Zutaten: (für 2)
1 3/4 Tasse Milch
2 Esslöffel Schlagsahne
2 Teelöffel Stärke
2 Esslöffel Zucker
2 Teelöffel Kokosnuss
Vanillezucker
Zimt
Nüße
( Ihre Lieblings gerösteten Nüssen & menge nach geschmack)
Zubereitung
Alle Zutaten (auser Nüße) in einen Topf geben & mit dem Schneebesen schlagen bis alles gut vermischt ist
Bei mittlerer Hitze auf den Herd stellen & unter ständigem Rühren zum kochen bringen
Im Becher geben & mit Nüße streuen
السحلب المصري
المكونات لـ 2 كوب
كوب و3/4 لبن
2 ملعقة كبيرة كريمة لباني
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة صغيرة جوز هند
2 ملعقة صغيرة نشا
فانيليا / قرفة
مكسرات محمصة حسب الرغبة
الطريقة
نضع جميع المكونات
(ما عدا المكسرات)
في حلة صغيرة ونخلطهم جيداً بمضرب البيض
نضع الحلة على النار ونسخن الخليط مع التقليب المستمر حتى درجة الغليان
ثم نطفئ النار ونصب السحلب في الأكواب
ونرش المكسرات فوق السحلب
0 تعليقات