وصفات - فى اول الصفحه

كيك حادق بالفلفل الألوان


المقادير

4 بيضات
2 كوب دقيق أسمر
1 كوب دقيق أبيض
3 معلقة صغيرة باكينج باودر
1 معلقة صغيرة ملح
ذرة فلفل اسود
3 معلقة كبيرة جبنة رومي
كوب لبن دافي
ربع كوب زيت
نص كوب فلفل ألوان مقطع
اختياري : 2 معلقة كبيرة مستردة
اختياري : كمون حب أو حبة البركة على حسب الرغبة
للتغطية : خليط من الجبنة الفيتا واللبنة

الطريقه

يتم ضرب البيض جيداً مع اللبن والزيت والفلفل والملح
يتم خلط الدقيق بالباكينج باودر والجبن المبشور
يتم اضافة خليط الدقيق مع باقي المكونات بالتدريج ثم الفلفل الألوان والتقليب جيدا
توضع في صينة مبطنة بالزيت والدقيق
ثم تخيز على درجة حرارة متوسطة لمدة حوالي 40 دقيقة
يختبر النضج بخلة أسنان تخرج جافة من المنتصف
تقدم مع خليط متساوي من الجبنة الفيتا واللبنة تحشى أو تزين به
أنا أفضل جبنة فيتا بالزيتون بالتحديد
وتزين بقطع الفلفل والطماطم الصغيرة - شيري

بالهنا والشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات