وصفات - فى اول الصفحه

شاورما فراخ أو لحمة

شاورما فراخ أو لحمة


المقادير

3/4 كيلو صدور فراخ أو لحمة فيليه
2 فصوص حبّهان مفروم
ملعقة صغيرة بهارات
فصين ثوم مفروم
ربع كوب خل
عصير ليمونة
كوب زبادي
ملح وفلفل

لعمل الصوص

كوب طحينة
فصين ثوم مفروم
ربع كوب عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة زبادي

الطريقة

اخلطي كل المكونات
(الزبادي - الخل - الثوم - ليمون - بهارات - ملح وفلفل - حبهان)

ولو حسيتي إنها جافة شوية ممكن تحطّي عليها ملعقة زيت قطّعي الفراخ أو اللحمة شرايح رفيعة وحطّيهم على التتبيلة
وقلّبيها كويس وسيبيها في التتبيلة في الثلاجة لمدة 8 ساعات أو ممكن تسيبيها طول الليل
بعد كده طلّعيها من التلاجة وشوّحيها في حلة صغيرة أو طاسة كبيرة لمدة 45 دقيقة أو لحد ما تستوي

لو حسّيتي إنها نشفت شوية أثناء التسوية ممكن تحطّي شوية ميه صغيرين
بس خلّي بالك إنها ماتستويش أوي علشان الصوص اللي فيها ما ينشفش

في الوقت ده حضّري الصوص اللي هتقدّميه مع الشاورما وكل اللي عليكي إنك تخلطي كل مكونات الصوص مع بعض وتقلبيهم كويس وقدّميه مع الشاورما

إرسال تعليق

0 تعليقات