وصفات - فى اول الصفحه

الكشري بالعدس الأصفر



المقادير

فنجان أرز
2 فنجان عدس أصفر
3 معالق كبيرة زيت
4 و نص فنجان ماء
ملح
بصلة كبيرة

الطريقة

يغسل الارز جيدا ويحمر الأرز في الزيت قليلا
وبعدين تشيلية من الزيت في الزيت المتخلف من تحمير الأرز
يحمر العدس قليلا بنفس الطريقة وبعدين تشيلية برضة من الزيت
حطى الماء على الزيت اللى حمرنا فية والملح ويترك حتى يغلي لمدة خمس دقائق
اخلطى الأرز مع العدس ثم يضاف على الماء المغلي
ويطهى على نار هادئة بنفس طريقة الارز العادية في معلقة زيت كبيرة
حمر ى البصلة لحد ما تحمر وبعد ما يكون العدس بالارز
استوى حطى الزيت اللى حمرنا فية البصلة عليهم

يغرف في طبق ويجمل الوجه بالبصل المحمر

إرسال تعليق

0 تعليقات