وصفات - فى اول الصفحه

دجاج بتتبيله اللبن الرايب مخبوز في الفرن



مقادير تتبيلة الدجاج

عدد 4 صدور دجاج بدون جلد
و8 دبابيس دجاج
و3 أكواب لبن رايب 
و2 معلقة كبيرة صوص توباسكو حار 
و½ معلقة كبيرة صوص ورشيستيرشاير 
و2 معلقة كبيرة كاتشب 
و5 فصوص ثوم مقسوم كل فص نصين
و1 معلقه صغيرة توابل دجاج
و½ معلقة صغيرة قرفة
رشة جوزة الطيب 
و1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
و1 معلقة صغيرة بودرة بصل
و1 معلقة صغيرة بابريكا 
ملح وفلفل أسود

مقادير الكرست

عدد 4 كوب كورن فليكس 
و1 معلقة كبيرة أوريجانو
و½ معلقة كبيرة بابريكا 
و½ معلقة صغيرة قرفة
و1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
و1 معلقة صغيرة بودرة بصل
رشة فلفل وملح

الطريقة

نخلط مكونات التتبيلة مع بعض ونسيبها على جنب
 نقطع كل صدر دجاج نصين بالطول
 ونضيفه مع الدبابيس والتتبيلة ونخلطهم كويس
 نسيبهم في الثلاجه ليلة كاملة أو على الأقل 5 ساعات
لنجهيز الكرست نضيف كل المكونات في محضر الطعام
 ونطحن طحن خشن عشان الكرست تبقى كرسبي
 نفرض الخلطة في صينية ونطلع الدجاج من التتبيلة في الكورن فليكس
 ونغطيه بالخلطة من كل الجوانب نجهز صيمية خبز مدهونه زيت كويس
 ونرص قطع الدجاج فيها ونخبز في فرن هادي، نقلب الدجاج في نص الخبز 
ونسيبها في الفرن لحد ما تستوي الدجاج والكرست تبقى ذهبية جميله
 الطريقة دي خفيفة جداً وجميله وسهلة  

إرسال تعليق

0 تعليقات