وصفات - فى اول الصفحه

بيتزا




المكونات

للعجينه

مقدار 400 جرام دقيق
ملعقه كبيره خميره فوريه 
ملعقه كبيره سكر
و3 ملعقه كبيره زيت زيتون او ذره حسب الرغبه - يفضل الزيتون
كوب لبن للعجن

للصلصه

عدد 4 ملعقه كبيره كاتشب
و2 ملعقه كبيره صلصه
و2 ملعقه كبيره خل






للوجه

زيتون اسود و اخضر
فلفل رومي الوان
جبن رومي
جبن مونزريلا
لحم مفروم - انا استخدمت بقايا لحم كان عندي






الطريقة

هضيف السكر الى الخميره وقليل من الماء حتى تعمل







لما ترفع الخميره يتم عجن جميع مقادير العجينه بعضها مع بعض
حتى تتكون لديك عجينه متماسكه
(يمكن اضافة المزيد من رشات الدقيق حسب نوعه)







اضعها في مكان دافيء لمده نصف ساعه او اكثر
و هذا شكلها 





بعدين بقسم المقدار الى نصفين




بفرد النصف في الصينيه




و اضيف كميه من الجبن الرومي و الموتزريلا




و افرد عليهم باقي المقدار






بعدين بالشوكه اعمل بها عدة ثقوب
كي لا ترتفع اثناء النضج
خطوه مهمه جدااا






بعدين اضيف الصلصه بعد خلطها مع الخل و الكاتشب





اوزعها على الوجه




اضيف جزء من الرومي




بقايا اللحم بعد تفتيتها




ثم الزيتون





ثم بضيف الفلفل الالوان




ثم الجبن الرومي والموتزريلا وقليل من الكاتشب




هذا شكلها قبل دخولها الفرن





بندخلها فرن ساخن جدا
بعدين بنهدي عليها النار
بتستغرق حوالي 10 دقايق في الرف اللي تحت
وحوالي 10 دقايق زيهم تحت الشوايه
وبتكون النار هاديه جداااااا

و ده شكلها بعد خروها فوراا





تقطع وتقدم وبالف هناااا



إرسال تعليق

0 تعليقات