وصفات - فى اول الصفحه

بودينج البطاطا




المقادير

عدد 2 كوب بطاطا مقشره ومبشوره
نصف كوب سكر او حسب الرغبه
كوب لبن
ربع كوب كريمه لباني
و4 معالق زبيب
و4 معالق مشمش مجفف
و2 موزه
رشه فانليا
عود قرفه خشب
مكسرات مشكله للتزين

الطريقه

يضرب اللبن مع السكر مع الموز في الخلاط
يوضع الخليط علي البطاطا المبشوره وباقي المقادير
ويرفعوا علي نار متوسط ثم هادئه لمدة ربع ساعه
مع التقليب من حين لأخر حتي لا يلتصق بقاع الحله
عند تمام النضج توزع في كاسات ويرش فوقها المكسرات
تترك لتبرد ثم توضع في التلاجه لتبرد
تؤكل ساخنه او دافئه او بارده - تحفه في جميع الحالات

ممكن تحطي فيها جوز هند او اي فواكه مجففه اثناء الطهي
وممكن فوقها بعد ان تبرد سلطه فواكه
او تصبي عليها جيلي وجلي المشمش او الليمون او البرتقال مناسب جدااااااا مع البطاطا


وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات