وصفات - فى اول الصفحه

بودنج الشيكولاه بالتوت واقراص العسل




الشوكولا الحلوى مع كريم توت العليق وقطع قرص العسل

المكونات

اولا قرص العسل 

مقدار 365 ج  السكر البنى
و140 ج السكر
و110 مل المياه
و1 ملعقة صغيرة من الكربوهيدرات ثنائية الصودا

ثانيا بودنج الشيكولاته

مقدار 125 ج الزبدة
و150 ج الكاكاو الشوكولاته السوداء
و2 بيض
و2 صفار البيض
و125 ج  السكر البنى
و1 ملعقة شاي مستخرج الفانيليا
و55 ج  دقيق رفع الذاتي - اللى هو دقيق الخبز وممكن العادى

ثالثا كريمة التوت

كريمة كثيفة 300 ملى
و2 ملعقة كبيرة سكر بودر
و200 جرام توت مضروب معجون يعنى 
وممكن نعملها بالفراولة لو ما فيش توت

طريقة العمل

سخن الفرن إلى 170

بالنسبة لقرص العسل

نحضر ورق صالح للخبز (ورق ذبدة ) ونبطن بيه طبق عميق 
وندهنه بالذبدة الخفيفة 
نضع السكر والجلوكوز والماء في قدر كبيرة على حرارة عالية وتقديمهم إلى يغلي يحرك حتى يذوب السكر
خفض الحرارة إلى متوسطة ومنخفضة حتى ينضج 
خليط يجمع على مسحة ذهبية باهتة
نضع البيكربونات على الخليط ونقلب جيدا
ونضعه فورا فى الاناء المجهز من قبل ونتركه يبرد فى الفريز لمده 45 دقيقة

بالنسبة لبودنج الشيكولاته

نحضر اناء للخبز (قدر) ارتفاعه 150 ملى فى 4 سنتى 
وندهنه بالذبدة وورق الخبز ونجهزه على صينية
نخلط الذبدة مع الشيكولاته المرة (الذبدة المغلية) ونقلب حتى نتسيح الشيكولاته 
وتركها فى الاناء 
نضرب السكر والبيض وبياض البيض والفانيليا فى وعاء حتى تطبح الخليط سميك 
نضيف الشيكولاته الذائبة الى الخليط 
ونضع الخليك فى الاناء المعد للخبز لمده 12 دقيقة فى الفرن 
وبعدها نخرج البودنج ليكون جاهز للتقديم 

كريمة التوت

نضيف معجون التوت الى الكريمة الكثيفة ونخفقها حتى تصبح لونا وردى 
ونزين الطبق بوحدات التوت وكريمة التوت 
ونكسر قرص العسل الكبير الى اجزاء صغيرة نزين بها الطبق 

إرسال تعليق

0 تعليقات