وصفات - فى اول الصفحه

الكالاماري المقلي مع صوص التارتار


المقادير

كيلو كالاماري مقطع حلقات
2 كوب حليب رايب
3 فصوص ثوم مقطع شرائح
ملح وفلفل أسود
2-3 كوب بقسماط متبل بشوية بابريكا ملح وفلفل

مقادير صوص التارتار

نص كوب مايونيز
1 معلقة كبيرة شبت مفروم
2 ملعقة كبيرة خيار مخلل مفروم
عصرة ليمون
ملح وفلفل أسود

الطريقة

لعمل صوص التارتار نخلط جميع المكونات وتترك جانباً لتمتزج النكهات
لتتبيل الكالاماري نخلط اللبن الرايب مع باقي المكونات
ويترك الكالاماري في الخليط ساعتين على الأقل
بعد إنتهاء التتبيل نصفي الكالاماري من الحليب الرايب
وننقله في كيس بلاستيك نضيف عليه البقسماط
ونرج الكيس كويس جداً لحد ما يتغطى الكالاماري كله بالبقسماط
نقلي في إناء غويط وزيت كتير
ونتأكد إن الزيت سخن جداً قبل ما ننزل الكالاماري فيه
نرفع من الزيت ونصفي لما اللون يبقى ذهبي ونقدم مع صوص التارتار

إرسال تعليق

0 تعليقات