البقلاوه بالشوكولاته

Posted by Amira Fayed on May 10, 2013 with No comments



المقادير

مقدار 3/4 كوب عسل
و1/2 كوب ماء
عود قرفه
كوب شوكولاته سايحه بالبندق مثل النوتيلا
نص كوب بندق محمص ومجروش
نص كوب لوز محمص ومجروش
نص كوب عين جمل مجروش
ربع ملعقه صغيره قرفه
رشه ملح
نص كوب زبده سايحه
جلاش

الطريقه

قلبى العسل والماء وعود القرفه على النار حتى يذوب العسل
ثم اتركيهم 10 دقائق على نار هاديه بدون تقليب حتى يسمك
ثم ازيلي عود القرفه واتركيه جانبا يبرد
ادهنى الصينيه جيدا ورصي فيها ورقه جلاش ثم ادهنيها بالفرشاه بالزبده
ثم ورقه اخرى وهكذا حتى يكونوا 6 ورقات فوق بعض
افردى الشوكولاته السايحه ثم رشي المكسرات ثم ضعى 6 طبقات اخرى من الجلاش
وادهنى وجه وحواف الجلاش حيدا بالزبده
دخلى الصينيه فى فرن 350 وذلك بعد تقطيعها سمبوسكات واتركيها حتى تحمر
ثم صبى عليها العسل اللى برد وهى ساخنه
القطعه المتوسطه 285 سعر حرارى
Reactions:
Categories: