كاسارول الفراخ والخضار بالبشاميل

Posted by Amira Fayed on May 04, 2013 with No comments



المكونات

فرختين مخليتين بدون جلد أو عضم م قطعة مكعبات
بصلة متوسطة مفرومة
و3 جزرات مقطعة بحجم عقلة الأصبع
و2 عود كرفس مقطعين بحجم عقلة الأصبع
ملح و فلفل
و4 أعواد زعتر فريش أو عود جاف
فصين ثوم
كوب جزر صغر أو جزر مقطع كبير
كوب بسلة
كوب بصل صغير من اللى بيتخلل
و2.5 كوب مشروم
زبدة حسب ما تحتاجى
و4 ملاعق دقيق
.% كوب كريمة سائلة أختيارى
معلقة شطة أختيارى
عجينة بف باسترى
بيضة كبيرة مخفوقة

الطريقة

يطهى الجزر المقطع قطع كبيرة و البسلة والبصل الصغير على البخار
أو يوضع فى مصفاه على قدر به مياه تغلى ثم يترك ليبرد
توضع الفراخ والبصل الفروم والجزر المقطع قطع صغيرة والكرفس والملح والفلفل وتغطى بالماء
وتترك لتغلى و يوضع معهم فصين الثوم والزعتر ثم تخفض النار
وتغطى لمدة نصف ساعة و بعد أن يطهى تنتشل الفراخ و يصفى المرق و يترك ليبرد
ثم تضاف ملعقة زبد على البصل و الكرفس والجزر و يشوح
ويوضع عليهم المشروم ويقلب حتى يطهى تماماً ويترك الخليط ليبرد
توضع كمية من الزبد فى قدر على النار وتوضع 4 ملاعق الدقيق و يطهى كأنك بتعملى بشاميل
ولما يوصل للسوى اللى تفضليه حطى عليى المرقة نتاعت الفراخو الشطة لو هتحطيها
ولو الخليط خفيف أوى ممكن تقليه بالكريمة أنا بفضله متوسط
ثم تضاف إليه بعد نضجه باقى المكونات الفراخ المكعبات و الخضار اللى أستوى عالبخار
و خليط البصل والمشروم و يقلب معاً
ثم يوضع فى طبق بيركس كبير أو برامات صغيرة و يبرد قليلاً
ثم تفرد عجينة الباف بسترى اللى هتكون فكت من الثلج فى الثلاجة من تحت و يغطى بها الطبق البيركس أو البرامات
و تخفق البيضة و تدهن بها االبرامات و الى الفرن الطبق الكبير
هياخد ساعد فى الفرن والأطباق الصغيرة تاخد نص ساعة بس
و بعد ما يخرج من الفرن يترك ليهدى و قدميه على سفرتك
و بالهنا و الشفا

Reactions: