طريقه عمل الأرز الريزو




المقادير

كوب ونص رز بسمتى مغسول ومنقوع ساعه 
ملعقه سكر
معلقه كارى صغيره
معلقة بابريكا صغيره
نص معلقة صغيره بهارات كبسه
معلقة كبيره صويا صوص
و3 معلقة كبيره زيت
ملح وفلفل
2كوب شوربه لحمه او فراخ او كوبين ميه ومكعب ونص مرقه

الطريقه

نضع الزيت مع السكرلما يبقى لون الكراميل - بس مش تحرقه قوي احسن يمرر
ثم نضيف الرزوالكارى والملح والفلفل والبابريكا والصويا صوص وبهارات الكبسه
ونقلبه لحد ما الرز ياخد لون واحد والرز يسخن كويس
وبعدين نضع الشوربه 
ولما يغلى نهدي النار لحد مايستوي الرز في خلال نص ساعه بالكتير
بس مش نقلب الرز نهائي غير بعد مايستوي عشان يبقي مفلفل ومش يتكسر من كتر التقليب 

و بعد مايستوى نقلب فيه قطع من الفراخ او اللحمه او الجمبري
( بس الجمبري بنكون عاملين الرز بشوربه سمك بيبقي اطعم )
ونقلب كويس ونضع هوت صوص علي الوش او صوص باربكيو

Reactions:

0 comments:

Post a Comment