روستو اللحمه البارده مع صوص المشروم

Posted by Amira Fayed on June 04, 2013 with No comments

المقادير

عرق روستو صغيرمنظف وملفوف بالدوباره
بصله مبشوره
كوب مشروم
ملعقه نشا كبيره
ملعقه كبيره بود ره ديمى جلاس
ملعقه بهارات مشكله
بصل وثوم وكرفس

الطريقه 

يحمر عرق اللحمه بدون اى دهون فى طاسه تيفال حتى يحمر جيدا من كل الجهات 
نضيف له ماء يغطيه والبهارات وملح وفلفل والبصل والثوم والكرفس
ويترك على نار هادئه من ساعتين لثلاثه حسب حجمه 
بعد ما يستوى ناخد 2 كوب ونص مرقه من بتا عه اللحمه
ونغليهم على نار عاليه حتى يقلوا النص فنضيف لهم النشا والديمى جلاس ويقلبوا حتى يذوبوا 
نشوح البصله البشوره كويس فى ملعقه زيت ثم نضيف المشروم ونقلبهم حتى يتشوحوا جيدا 
نضيف لهم النشا وال ديمى جلاس ونقلبهم جيدا 
يضافوا للبصل والمشروم ويتركوا حتى يغلوا ويصبح الصوص سميكا
تقطع اللحمه شرائح ويصب عليها الصوص
يستحسن ترك اللحمه تبرد تماما فى الثلاجه ليسهل تقطيعها او تترك ساعتين لتهدا ثم تقطع بالسكينه الكهرباء

Reactions: