كيكه ايس كريم الكابوتشينو

Posted by Amira Fayed on July 01, 2013 with No comments


القاعده

عدد 16 بسكوت قمح بالشوكولاته مثل دايجستف مثلا
و3 ملاعق سكر
كوب لوز كامل 
نص كوب زبده طريه

مقادير صوص الشوكولا

نص كوب كريمه مخفوقه
ربع كوب كورن سيرب
ثلثى كوب شوكولاته خام
فانيليا 
رشه ملح

مقادير آيس كريم القهوه

عدد 2 كوب كريمه مخفوقه
كوب لبن
ملعقه كبيره بودره نسكافيه
ربع كوب اسبرسو مطحون
فانيليا
عصى قرفه واحده
نص كوب كبير سكر 
صفار 4 بيضات

مقادير آيس كريم الشوكولاته

مقدار 3/4 كوب سكر
و3 ملاعق كبيره ماء
كوب كريمه مخفوقه
كوب لبن 
و6 صفار بيضات كبيره
رشه ملح

الطريقه

للقاعده حمى الفرن على 350 وبعدين اطحنى البسكوت مع السكر واللوز فى الخلاط
ثم اضيفى الزبده واخلطى جيد
ضعى العجينه فى صينيه متحركه القاعده
ثم اخبزيها لمده 12 دقيقه ثم دعيها تبرد تماما

الآيس كريم القهوه

اخلطى كوب كريمه مع اللبن والقهوه والاسبرسو وعصى القرفه والفانيليا وضعيهم على نار هاديه ولكن لا تغليهم
فى اناء اخر اضربى صفار البيض مع السكر
واثناء الخفق اضيفى اللبن الساخن بالتدريج وقلبى بملعقه خشب
ثم اعيديهم للنار حتى يغلط القوام فصفيه
اخقى الكوب التانى من الكريمه ثم قلبيهم مع بعض
ثم ضعيهم على القاعده ودخليهم الفريزر

الآيس كريم الشوكولاته

اغلى نص كوب سكر مع الماء على النار بدون ان تقلبيهم حتى يشقر لون السكر
اطفى النار وقلبى فيهم اللبن والكريمه وقلبى بالمضرب السلك ثم اعيديهم للنار حتى يغلظ قوامه ويذوب تماما
اخفقى ربع كوب السكر مع صفار البيض ورشه الملح حتى يتخن ولونه يصبح فاتح
اخلطى الاثنين مع بعض ثم قلبى على النار الهاديه بملعقه خشب حتى يثخن
صفيه فوق الشوكولاته الخام المبشوره وقلبى حتى تذوب ثم ضعيه فى الفريزر
للصوص قلبى على النار الكريمه مع الكورن سيرب حتى قبل ان يغلى على طول اضيفي الشوكولاته والملح والفانيليا وقلبى حتى يذوبوا
طلعى القاعده بالآيس كريم بعد ما تجمد وضعى عليها الآيس كريم التانى ثم صوص الشوكولات
لوجمد صوص الشوكولاته قبل استعماله ذوبيه فى المايكروويف
بعدما تجمد الكيكه مررى سكينه عريضه مسخناها على النار حول حواف الكيكه ثم افتحى جوانب الصينيه
ممكن وضع الصوص قبل التقديم مباشره

Reactions: