الدجاج المشوي في الفرن في الاكياس الحراريه

Posted by Amira Fayed on September 19, 2013 with No comments

المقادير

دجاجه كامله متوسطه منظفه
بصله كبيره مفرومه
ملعقتين زيت زيتون 
عصير ليمونتين
ملعقه خل تفاح
حبة طماطم مبشوره 
ملعقة كاتشب ملعقة مسترده
و2 ملعقه صويا صوص 
ملعقه صغيره سكر
ملح وفلفل أسود 
رشة شطه 
و3 فصوص ثوم مهروسين
ملعقه صغيره زنجبيل مفروم او نص ملعقه زنجبيل بودره 
قليل من البابريكا والزعتر والكمون والروزماري
نص ملعقه بهارات مشكل
ورق لورا صغير
خضروات مشكله حسب الرغبه

الطريقه

نجهز كيس الفرن قبل الاستعمال بان نحط فيه شويه دقيق
ونقلبهم فيه كويس من كل الجهات حتي لا يلتصق بالدجاج
وبعدين نفضى باقى الدقيق الزايد من الكيس ونتركه جانبا لحين الاستعمال
نخلط الزيت مع كل البهارات وعصير الليمون والخل والثوم والزنجبيل والبصل و كل التتبيله
ونقلبهم مع بعض كويس ونحشى بيهم الدجاجه من جوه وبره وتحت الجلد كمان
وباقى الحشوه بقلبها فى مقدار الخضار المقطع ولو تركت الدجاجه في التتبيله طول الليل بتكون الذ
ندخل ورق اللورا تحت جلد الدجاجه باحتراس
نخرم الدجاجه بالسكين عده خروم
وندخلها الكيس ونحط حوليها الخضار المتبل معاها بالكيس ونقفل عليهم 
لاحظي ان يكون الخضار مقطع قطع كبيره حتي لا ينهري
اغلقي الكيس بالقفل الخاص الموجود معه 
ونحطهم فى صينيه الفرن ونخرم الكيس بالشوكه من الحروف لخروج البخار 
تدخل افرن حوالي ساعه وربع وتقدم مع الارز هي والخضار الذي معها

Reactions: