الحمام المحشي

Posted by Amira Fayed on November 02, 2014 with No comments


المقادير

عدد 4 حمامات + الكبد والقوانص الخاصة بهم
و3 بصلة
ملح وفلفل وشطة - حسب الرغبة
و3 كوب أرز
ملعقة سكر

الطريقة

نبشر البصل ونضع عليه الملح والفلفل ونمزجهم جيدا
نضع المزيج علي الحمام من داخلة وخارجه
ويترك 3 ساعات علي الاقل وإن تركته يوم كان أجمل

نجهز أرز الحشو كالتالي

نأخذ ملعقتين من مزيج البصل بالملح والفلفل علي ملعقة سمن
ونقلبها علي النار حتي يتحول لونها للأصفر الغامق
ثم نضيف الارز ونشوحه كويس مع البصل حتى يشقر ويصبح لونه ذهبى غامق
نضع عليها الكبد والقانص المقطعه قطع صغيره
ونقلبها حتي يتحول لونها كأنها نضجت نغطيه بالماء مع ملح وفلفل والبهارات - كميه حسب الرغبه
ونتركه حتي يتشرب
نرفعه من علي الناربعد التشرب للماء
ونحشو الحمام به بحيث نصف الحمامة محشية بالبصل ونصفها الآخر بالأرز
نضع باقي الأرز علي نار هادئة حتي تمام النضج
نسلق الحمام - نضع عليه ماء مغلي مع ملح حسب الرغبه ويترك حتي تمام النضج
نضع الحما مفي مصفاة ونعصر عليه ليمونه
نحضر إناء صغير نمزج فيه ملعقة السكر وملح وفلفل وشطه - حسب الرغبة
نرش هذا المزيج علي الحمام
نضع الحمام في سرفيس ونضعه في الفرن تحت الشواية حتي يحمر من جميع الجوانب

Reactions: