وصفات - فى اول الصفحه

طريقه عمل الستراتا



المكونات

نص كيلو لحم مفروم معمول عصاج
بصلة خضراء كيبرة مقطعة قطع صغيرة جداً وقصى ورقها شرائح رفيعة
10 شرائح توست
2 كوب بطاطس مسلوقة مقطعة مكعبات
3 أكواب ونص جبن شيدر مبشور
8 بيضات
3 كوب حليب كامل الدسم
معلقة كبيرة ورستيرشير صوص
معلقة خردل جاف
ملح

الطريقة

هاتى بولة كبيرة
وحطى فيها البيض واللبن وكوبين من الجبنة والصوص والخردل والملح والفلفل
وأضربيهم سوا بالشوكة كويس جداً
هاتى صينية بيركس وأدهنيها بالزبدة ورصى فيها 5 شرائح من التوست
قلبى اللحم على البصلة المفرومة
وحطيهم على التوست وفوقهم البطاطس
ورشى عليهم كوب من الجبنة ورصى باقى التوست عليها
صبى خليط اللبن والبيض على التوست
وسيبيه فى التلاجة 3 ساعات أو من باليل للصبح
وقبل ما تحطيه فى الفرن رشى على وشه نص كوب جبن شيدر ودخليه فرن سخن لمدة ساعة كاملة
وتكونى مغطياه بالفويل وفى أخر 10 دقائق شيلى الفويل وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات