البقسماط بالسمسم

Posted by Amira Fayed on February 18, 2016 with No comments


المقادير

( تكفي لعمل 12 وحدة تقريبا ) 

كوب و نصف دقيق
رشة ملح
رشة كمون 
3 ملاعق طعام سمن
بيضة واحدة
رشة فانيليا 
معلقة صغيرة خميرة فورية 
معلقة صغيرة سكر 
من ربع الي نصف كوب حليب دافئ حسب العجينة ما تاخد معاكي 

الطريقة 

ننخل الدقيق و الملح و الكمون و نضيف اليهم الخميرة الفورية و السكر 
يضاف السمن و يفرك باطراف الاصابع حتي يختفي مع الدقيق
نضيف البيض و نعجن جيدا ( انا عجنت بايدي من غير عجانة و لا حاجة ) 
نضيف الحليب الدافئ بالتدريج يعني نحط الاول اقل من ربع كوب
و نعجن و نزود شوية بشوية لحد العجين ما يلم معاكي
ممكن ما ياخدش غير ربع كوب بس حسب نوع الدقيق اللي بتستخدميه
و نعجن جيدا و تترك العجينة لتخمر حوالي نصف ساعة تقريبا 
تشكل العجينة اصابع طويلة و تترك لتخمر تقريبا نص ساعة او اقل 
يدهن الوجه ببيضة عليها رشة بسيطة فانيليا 
يرش الوجه بخليط من السمسم و الكمون
و ممكن اضافة حبة البركة 

تخبز في فرن متوسط الحرارة ( 200 درجة ) في الرف الاوسط حتى يحمر الوجه و تنضج 
ممكن بدل الاصابع الطويلة تشكليها حلقات

Reactions: