السويسرول المالح

Posted by Amira Fayed on February 18, 2016 with No comments


الوصفة جميلة جدا للمدرسة و تتعمل بالتوست
و ينفع تتحشى جبن سائل او تونة او صدور دجاج مع خلطة خضروات او اي حشو تفضليه 
بس المهم بعد ما يستوي السويسرول و قبل ما نحط الحشو
ندهن السويسرول طبقة خفيفة جبن سائل او مايونيز علشان الحشو يمسك عليها 

المكونات

4 شرائح توست ابيض منزوع الاطراف - ممكن استخدام التوست الاسمر
3 بيضات
رشة ملح 
2 معلقة صغيرة بيكنج بودر 
2 معلقة كبيرة دقيق 
كوب قشطة - استخدمت علبة قيمر 250 مللي
كوب جبن رومي مبشور - ممكن استبدالها بجبن شيدر مبشور

الحشو

لحم مفروم ناضج و قلبته مع خضروات مسلوقة و استخدمتها للحشو 

الطريقة

 تخلط المكونات السابقة جميعا في خلاط العصير او ممكن الفودبروسسور
الخليط بيكون سميك شوية بعد الخلط
 يوضع ورق الزبدة في قالب السويسرول و يصب الخليط و يفرد جيدا ليغطي ورق الزبدة 
لو مافيش ورق زبدة ممكن تستخدمي فويل مدهون خفيف سمن مع رشة دقيق 
 يوضع الخليط في الفرن على حرارة 180 في الرف الاوسط
و تقريبا بيأخذ من 10 -15 دقيقة الوش يأخذ لون ذهبي حلو نطلعه من الفرن 
 اول ما يطلع من الفرن نقلب القالب على ورقة زبدة و يترك القالب ليبرد تماما
ثم يرفع القالب و ورق الزبدة 
نفرد طبقة خفيفة من الجبن السائل على السويسرول
و ما نوصلش للاطراف ثم يوضع الحشو على الطرف الاقصر للمستطيل
و نبدأ في لف السويسرول و كل ما نلف نزنق بايدينا علشان اللفة تكون محكمة 
يلف السويسرول في ورقة زبدة و تحكم الاطراف جيدا
و بعد لفه في ورق الزبدة نلفه كمان في ورق فويل علشان رول السويسرول يمسك كويس جدا و يطلع حلقلا متماسكة في التقطيع 
ثم يوضع في الثلاجة مش اقل من 4 ساعات حتى يتماسك جيدا 
يخرج من الثلاجة و يقطع بسكين منشار حاد
و ممكن يوضع في علبة مغلقة في الثلاجة
و كل ما بيقعد في الثلاجة طعمه بيكون احلى

Reactions: