كيش الجمبرى الصيامى

Posted by Amira Fayed on February 08, 2016 with No comments


المقادير

مقادير العجينه

عدد 2 كوب دقيق
و125 جم مارجرين لايت غير مهدرج
و2 كوب ماء مذاب فيهم 4 ملاعق كبيره كريمر

الحشو

بصله مفرومه
ربع كيلو جمبرى مقشر وسط 
و3 فصوص ثوم مهروسين
بروكلى وردات 
نص كوب مشروم شرائح
كوب جبنه صيامى مبشوره
و2 كوب ماء مذاب فيهم 4 ملاعق كريمر
ملعقه كبيره نشا
ملح فلفل 
نص ملعقه زعتر

الطريقه

تعجن مكونات العجينه ثم تفرد فى طبق الكيش وتخرم بالشوكه وتخبز ربع ساعه
نشوح البصل والتوم ثم نضيف البروكلى بعد فرمه والمشروم ونشوحهم جيد
نضيف الجمبرى حتى يصبح زهرى اللون ونتبل بالملح والفلفل والزعتر
نقلب الجبنه مع الكريمر المذاب والنشا
نضع خليط الجمبرى فى وسط الكيش وعليه خليط الكريمر
يدخل الكيش الفرن حتى النضج فنحمر وجهه فى الشوايه

Reactions: