طريقه عمل الناجتس

Posted by Amira Fayed on February 16, 2016 with No comments

المقادير

نصف كيلو صدور دجاج منزوعة الجلد و العظم 
حبة بطاطس وسط مسلوقة و تهرس بالشوكة 
بصلة وسط مبشورة 
2 فص ثوم مبشور 
ملح
فلفل
بابريكا
كركم
ريحان مجفف 
بيضة واحدة

للتغطية

بيض مخفوق مع قليل من الحليب و ملح و فلفل
بقسماط مطحون 

الطريقة

تقطع صدور الدجاج الي اجزاء و نضعها في الكبة ( او الفودبروسسور ) و تضرب قليلا
ثم يضاف اليها البصل والثوم والتوابل و تضرب جيدا 
في طبق عميق نضع صدور الدجاج بعد خلطها
نضيف اليها البيضة و البطاطس المسلوقة
حتلاحظي هنا ان الخليط بيلزق في الايد و ناعم جدا 
نغطي الخليط و نضعه في الثلاجة تقريبا ساعتين علشان يتماسك و نعرف نشكله 
نخرج الخليط من الثلاجة و نبلل الايد بقليل من الماء و نشكل الخليط كرات صغيرة 
توضع الكرات في البيض المخفوق ثم البقسماط 
وبعد الانتهاء من كل الكمية نضعها في الثلاجة علشان البقسماط تتماسك 
تقلى في زيت مش غزير على حرارة وسط و تقدم مع البطاطس المحمرة

Reactions: