طريقة عمل كبسة اللحمة

BY Amira Fayed IN , , No comments


ماجي حبيب - عيش وملح

المقادير

كيلو لحمة ضانى
كوب ونص أرز طويل الحبة
بصلة بيضاء
فلفل رومى أخضر
زعتر جاف
لومى
قرفة ناعمة
ملح
فلفل أبيض
قرنقل مسمار
فلفل حار اخضر
طماطم
ثوم طازج
زنجبيل طازج
جزرة
صلصة طماطم
زبيب
قرفة عيدان
كركم
نجمة الينسون
كبيبة صينى
حبهان فصوص
ورق لورا
فلفل أسود حب

طريقة التحضير

شوحى البصل المفروم فى الزيت على النار
أضيفى الملح والسكر والقرفة الناعمة
أضيفى اللحمة لتشويحها فى نفس زيت البصل
أضيفى أعواد الكركم والقرفة والليمون الأسود والحبهان والقرنقل والفلفل الأبيض
أضيفى الثوم المفروم والزنجبيل الطازج المفروم والبصل المحمر
أضيفى الطماطم والفلفل الرومى الأخضر
إطحنى اللومى ونجمة الينسون والكركم والكبيبة الصينى والحبهان والقرفة
أضيفى البهارات المطحونة والماء والأرز المنقوع لمدة قصيرة
أضيفى فلفل حار مفروم وجزر مبشور والزبيب وإتركى الخليط حتى تمام النضج ثم قدميه

Reactions:

0 comments:

Post a Comment