وصفات - فى اول الصفحه

عجينة العشر دقايق



عجينة تقدري تستخدميها للحلويات و الموالح علي حسب الحشوة و ماتلخدش وقت

أهم 3 أمور لازم تراعيها عند عمل عجنية العشر دقايق علشان تطلع معاكي ممتازة

نخل الدقيق بمنخل دقيق
استخدام الكوباية العادية مش المج ولا كوبايات المعيار
لما تيجي تقيسي الدقيق لازم تكون الكباية ممسوحة
والمعلقة المستخدمة هي معلقة الطعام العادية

عجينة العشر دقايق بتتكون من مجموعتين
نجهز المجموعة الأولى ونخمرها وبعد كدة نضيف لها المجموعة التاني ونعجن كويس
وممكن تعملي نص المقدار وحينجح 100% بإذن الله

مقادير المجموعة الأولى

عدد 2 كوب دقيق
و2 معلقة لبن بودرة - ما ينفعش اللبن السائل
و2 معلقة خميرة فورية
و2 معلقة سكر
و2 كوباية ماية دافية





مقادير المجموعة التانية

عدد 3 كوباية دقيق
معلقة صغيرة باكنج باودر
و1/2 كوباية زيت

الطريقة

نضع مقادير المجموعة الأولى ونصب عليهم الماية 
الدافية

ونقلب المكونات كويس حتب
قى عندنا عجينة لينة أوي زي عجينة البان كيك
ونتركها لتختمر وستبدأ الفقاقيع تظهر




المطلوب انها تتضاعف كويس جدا وتخمر وتبقى مليانة فقاقيع 
تسمى هذه العجينة “عجينة العشر دقائق” يعني المجموعة الأولى بتتخمر خلال 10 دقايق
لكن مش شرط ممكن تأخذ 15 دقيقة أو أكثر حسب حرارة الجو
المجموعة الاولى خمرت
حنضيف عليها مقادير المجموعة الثانية
ونبدأ بالدقيق دفعة واحدة ونبدأ نعجن بإدينا أو بالعجانة
ثم نضيف الزيت وهو نص كوباية وبستمر في العجن




ننزلها على رخامة ونعجن لحد ما تبقى متماسكة كويس جدا
وما بتلزقش وفي نفس الوقت طرية
ولازم نوصل للقوام ده 
 إحتمال تحتاجي نص كوباية دقيق زيادة أو أقل
حسب الرطوبة الموجودة في الدقيق وحسب العرق الي فية


نقسم العجينة اجزاء ونكورها علشان دي اهم خطوة في تشكيل العجينة
ولو البداية كانت صحيحة حيبقى عندنا شكل مميزة وجميل في النهاية

 بعد تشكيل العجينة نتركها حوالي الساعة وربع تخمر براحتها
المعجنات ممكن تشليها في الفريرز وتستخدميها في اي وقت اخر




إرسال تعليق

0 تعليقات