المقادير
3 ونصف ك دقيق ابيض
2 بيض مع شوية فانيليا
نصف ك زبدة طرية بدرجة حرارة الغرفة
نصف ك زيت
ملعقة ونص طعام بكينج بودر
علبة زبادي تقريبا نصف كوب
كوب جبن تشدر مبروش او رومى
ك زيتون أسود مقطع
نصف ملعقة طعام ملح
للوجه
حبة البركة و كمون حب
الطريقه
نضع البيض مع الملح والفانيليا نخلطهم
ثم نضيف الزبادي والزيت
ثم الزبدة ونضرب كله بالمضرب
ثم نضيف الدقيق مع البكينج بودر
ونخلط ونعجن باليد لتصبح عجينة طرية ومتماسكة
ثم نضيف الجبن ونخلطهم ونعجن باليد
ثم نضيف الزيتون ونحاول ندخله كويس جوه العجينه
نقسم العجينه كور ونحطها فى قوالب الكب كيك
اونقسمها ونخبزها فى قالب الكيك حسب الرغبه
ندهن الوجه بلبن بودره دايب فى شويه ميه صغيرين
او بصفار البيض
تخبز فى فرن ساخن على حراره متوسطه
نصيحه
اتأكدى ان البودر بتاعك شغال لانه هو العامل الوحيد لرفع العجينه ولو بايظ هتبقى كتله عجين
عشان نعرف البودر شغال نحط شويه على طرف المعلقه وعليهم نقطة خل لو فارت يبقى شغال
نصيحه تانيه
اى حاجه بتجربوها لأول مره اعملى دايما نص المقدار
0 تعليقات