بديل صوص الديمى جلاس


صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث
ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم


المقادير


عظم بتلو 2 كيلو
بصل 1 كيلو
كرفس1/4 كيلو
كرات 1/4 كيلو
جزر 1/2 كيلو
صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى
طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري
100 جرام دقيق
قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة
بعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى
1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة
معاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم
طبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية
2 ليتر مياه

الطريقة

نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى
نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق
يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق
ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق
ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره
ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة
ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات

ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها
واستعمليها مع اى صنف من اصناف اللحوم المشوية