Chocolate Coffee Pudding Cake
مقادير الصوص
كوب ونص ماء مغلي
و2 معلقة صغيرة قهوة فورية - نسكافيه
و1/3 كوب سكر أبيض
و1/3 كوب سكر بني
و1/3 كوب بودرة كاكاو
مقادير الكيكة
مقدار ¾ كوب دقيق
و¼ كوب بودرة كاكاو
رشة ملح
و2 معلقة صغيرة بيكنج باودر
بيضة كبيرة
و4 معالق كبيرة زبدة سايحة
و1/3 كوب سكر أبيض
و1/3 كوب حليب
معلقة صغيرة فانيليا
و½ كوب كسرات مفرومة
(أي نوع تفضبي وممكن بدون مكسرات خالص)
الطريقة
أولاً ندهن طبق الخبز بالزبدة ونسخن الفرن لـ 350 درجة
لعمل الصوص نخلط الماء والقهوة الفورية
وفي طبق أخر نخلط السكر البني والسكر الأبيض والكاكاو
لعمل الكيكة ننخل الدقيق مع الكاكاو مع الملح مع البيكنج باودر
في طبق تاني نخلط البيض والسكر والزبدة السايحة والحليب والفانيليا
نخط المكونات الجافة مع السائلة لحد ما يمتزجوأ تماماً
في حالة إضافة مكسرات نخلطها مع نفس الخليط ونفرد في طبق الخبز
فوق خليط الكيكية نرش خليط السكر البني والسكر الأبيض والكاكاو بالتساوي
ونضب فوقهم الماء المخلوط بالقهوة
نخبز الكيكة لحد ما تتنفخ والصوص على الوش يتقل ويتكثف
تقدم ساخنة مع آيس كريم فانيليا أو كريمة
0 تعليقات