المقادير البراونى
كوب جوز محمص ومفروم
و200 جرام زبدة مقطعة مكعبات
و85 جرام شيكولات خام مفرومة
و1/2 كوب كاكاو خام
و1 كوب سكر ابيض
و3 بيضات
و85 جرام جبن كريمي
و1/2 كوب دقيق
و1/4 معلقة صغيرة ملح
مقادير الجناش
مقدار 55 جرام شيكولاته مفرومة
و1/3 كوب كريمة
الطريقه
اولا سخنى الفرن على 325 درجة
ادهنى قالب التارت بالزبدة جيدا
وبطنى القاعدة بتاعته بورق الزبدة
فى حمام مائي ذوبى الزبدة
بعد كده ضيفي الشيكولاته المفرومة
وقلبيهم مع بعض جيدا حتى تحصلى على خليط متجانس
بعد كده ابعدى الاناء عن الحرارة
وضيفي الكاكاو واخلطى
اضيفي السكر واخلطى
بعد كده اضيفي البيض بيضة بيضة
واخلطى جيدا بعد كل اضافة
اضيفي الفانيليا والجبن الكريمي واخلطى
بعد كده اضيفي الدقيق والملح واخلطى
اضيفي الجوز واخلطى
صبي الخليط السابق فى قالب التارت ووزعيه جيدا بالمعلقة
اخبزيها فى الفرن لمدة 20 دقيقة او الى ان تنضج تماما
فى اثناء خبز البراونيز
هنعمل الجناش
سخنى الكريمة على النار
وبعد كده ضيفيها على الشوكلاتة المفرومة
وقلبهم مع بعض كويس لحد مايختلطوا تماما
هنخرج التارت من الفرن وهنسيبه يبرد حوالى 20 دقيقة
بعد كده هنخرمه بايد معلقة خشب كده زى مانتو شايفين
هنحط الجناش فى كيس ونقص طرفه عشان تعرفى توزعيه
وهتملى الخروم اللى عملتيها
وده الشكل النهائي
هتحطيه فى التلاجة وتسيبيه يبرد قبل التقديم
واستمتعى بأحلى طعم
بألف هنا
0 تعليقات