المقادير
3 ملاعق كبيره زيت زيتون
3 فصوص ثوم
علبه صلصه طماطم
150 جرام جبنه فيتا
3/4 معلقه صغيره ملح
ملعقه صغيره سكر
10 اوراق ريجان طازج
600 جرام باستا الفارفالى
الطريقه
اول حاجه هنجيب الثوم ونقشره ونقطعه شرايح رقيقه
ونجيب مقلاه ونحط فيها زيت زيتون
ولما يسخن نحط الثوم ونقلبه باستمرار لمده دقيقه
وبعدين نضيف صلصه الطماطم والملح والسكر ونقلب المزيج
نجيب الجبنه الفيتا ونقطعها لمكعبات صغيره
وبعدين نضيف قطع الجبنه المكعبات الى الصلصه ونقلب
ونخلى الحراره متوسطه
ونسبهم على النار حوالى 20 دقيقه
مع التقليب كل 3 دقايق
فالوقت دا نجيب اوراق الريجان ونقطعهم
وبعد 18 دقيقه نحطهم على الصلصه ونقلبهم كويس
ونسبهم 2 -3 دقايق على النار
هتلاقى الصلصه بقت سميكه
اسلقى المكرونه بالطريقه المعتاده
وبعدين نحطها ونصب عليها الصلصه الشهيه
وممكن نرش عليها جبنه البارميزان
وبالهنا والشفا
0 تعليقات