المكونات
عدد 3 كوب ونص دقيق
ملعقه ونص كبيره خميره
و2 ملعقه كبيره سكر
رشه ملح
و1/3 كوب سمنه
و2 بيض
فانيليا
و3/4 كوب لبن دافئ
للوجه
ربع كوب سمنه
كوب سكر
و 3/4 كوب كريمه لباني
كاندي كراميل اختياري
طريقة التحضير
نخلط الدقيق والخميره والسكر و رشه الملح جيدا
ثم نضيف البيض والفانيليا و السمن الدافئ و الحليب الدافئ و نبدأ بالعجن
نضيف ماء اذا احتاجت العجينه نعجن العجينه لا تقل عن 8 دقائق تقريبا
حتي نحصل علي افضل النتائج ندهن وعاء بالزيت
و نضع به العجينه و نغطيها و نتركها حتي تخمر و يتضاعف حجمها
نفرد العجينه علي سطح مرشوش بالدقيق و نقطع الدوناتس علي شكل دوائر
و ممكن عمل دائره اصغر بوسط كل قطعه نترك القطع لتخمر مره اخري
ثم نقليها في زيت ساخن و علي حراره وسط
حتي لا يحمر من الخارج و لا ينضج من الداخل لعمل الكراميل
نضع السمن و السكر علي نار وسط و نقلب من حين لآخر حتي يبدأ السكر في اكتساب لون ذهبي
و ينفصل عن السمن نضيف الكريمه
و نقلب بسرعه و بحرص حتي تتجانس المكونات
نترك الكراميل علي النار مع التقليب حتي يبدأ بالغليان
و نحصل علي القوام المطلوب
نوزع الكراميل بعد ان يبرد علي وجه قطع الدوناتس
و ممكن اضافه قطع من الطوفي الجاهز بعد تقطيعه
و ممكن تشكيل خطوط من الشوكولاته
و بالهنا و الشفا
0 تعليقات