المكونات

عدد 3 كوب ونص دقيق
ملعقه ونص كبيره خميره
و2 ملعقه كبيره سكر
رشه ملح
و1/3 كوب سمنه
و2 بيض
فانيليا
و3/4 كوب لبن دافئ

للوجه

ربع كوب سمنه 
كوب سكر
و 3/4 كوب كريمه لباني

كاندي كراميل اختياري




طريقة التحضير

نخلط الدقيق والخميره والسكر و رشه الملح جيدا
 ثم نضيف البيض والفانيليا و السمن الدافئ و الحليب الدافئ و نبدأ بالعجن
نضيف ماء اذا احتاجت العجينه نعجن العجينه لا تقل عن 8 دقائق تقريبا 
حتي نحصل علي افضل النتائج ندهن وعاء بالزيت
 و نضع به العجينه و نغطيها و نتركها حتي تخمر و يتضاعف حجمها
 نفرد العجينه علي سطح مرشوش بالدقيق و نقطع الدوناتس علي شكل دوائر 
و ممكن عمل دائره اصغر بوسط كل قطعه نترك القطع لتخمر مره اخري
 ثم نقليها في زيت ساخن و علي حراره وسط 
حتي لا يحمر من الخارج و لا ينضج من الداخل لعمل الكراميل
نضع السمن و السكر علي نار وسط و نقلب من حين لآخر حتي يبدأ السكر في اكتساب لون ذهبي 
و ينفصل عن السمن نضيف الكريمه
 و نقلب بسرعه و بحرص حتي تتجانس المكونات 
نترك الكراميل علي النار مع التقليب حتي يبدأ بالغليان
و نحصل علي القوام المطلوب
نوزع الكراميل بعد ان يبرد علي وجه قطع الدوناتس
و ممكن اضافه قطع من الطوفي الجاهز بعد تقطيعه
و ممكن تشكيل خطوط من الشوكولاته 

و بالهنا و الشفا