وصفات - فى اول الصفحه

بطاطس بيوريه


المقادير

كيلو بطاطس ( حوالي 5 حبات متوسطة الحجم)
نصف كوب لبن سائل
1 معلقة طعام زبدة
ملح
فلفل ( يفضل الفلفل الابيض لو متوفر )


الطريقه

تسلق البطاطس بالقشر في ماء به قليل من الملح
عند تمام النضج ترفع من على النار
و تشطف بالماء البارد ثم تقشر و تهرس
نضع اللبن السائل على النار
و نضيف اليه الزبد و يترك حتى يغلي
عند الغليان يصب على البطاطس المهروسة
و يقلب جيدا حتى يمتزح مع الخليط تماما
و يصبح لون الخليط ابيض و يتبل الخليط بالملح و الفلفل

وبالصحة والهنا

إرسال تعليق

0 تعليقات