المقادير
نصف كيلو صدور دجاج منزوعة الجلد و العظم
حبة بطاطس وسط مسلوقة و تهرس بالشوكة
بصلة وسط مبشورة
2 فص ثوم مبشور
ملح
فلفل
بابريكا
كركم
ريحان مجفف
بيضة واحدة
للتغطية
بيض مخفوق مع قليل من الحليب و ملح و فلفل
بقسماط مطحون
الطريقة
تقطع صدور الدجاج الي اجزاء و نضعها في الكبة ( او الفودبروسسور ) و تضرب قليلا
ثم يضاف اليها البصل والثوم والتوابل و تضرب جيدا
في طبق عميق نضع صدور الدجاج بعد خلطها
نضيف اليها البيضة و البطاطس المسلوقة
حتلاحظي هنا ان الخليط بيلزق في الايد و ناعم جدا
نغطي الخليط و نضعه في الثلاجة تقريبا ساعتين علشان يتماسك و نعرف نشكله
نخرج الخليط من الثلاجة و نبلل الايد بقليل من الماء و نشكل الخليط كرات صغيرة
توضع الكرات في البيض المخفوق ثم البقسماط
وبعد الانتهاء من كل الكمية نضعها في الثلاجة علشان البقسماط تتماسك
تقلى في زيت مش غزير على حرارة وسط و تقدم مع البطاطس المحمرة
0 تعليقات