الدجاج التايلاندي

BY Amira Fayed IN No comments



مقادير الصلصة التايلاندية

• 4/1 كوب سكر بني فاتح
• 4/1 ملعقة صغيرة فلفل ابيض
• 2 ملعقة صغيرة معجون التمر الهندي
• 1 ملعقة كبيرة صلصة حارة
• 4/1 كوب صلصة سمك
• 4/1 كوب مرق دجاج خالي الدسم
• 1 ملعقة كبيرة نشا ذرة
• 1 ملعقة كبيرة ماء بارد

مقادير الدجاج

• 2/1 كيلو شرائح صدور دجاج خاليه من العظم
• 1 ملعقة كبيرة نشا ذرة
• 3 ملعقة صغيرة صلصة صويا
• 1 باكيت معكرونة
• 1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
• 4 فص ثوم طازج
• 4 بصل اخضر مقطع شرائح
• 1 كوب براعم (اختياري)
• 3/1 كوب سوداني مملح محمص مفروم
• 4/1 كوب كزبرة طازجة
• شرائح ليمون

الطريقه


السكر البني مع الفلفل الابيض


الهوت صوص


معجون التمر الهندي - تحمري البصلة وتحطيها في الخلاط مع منقوع التمر الهندي والملح والسكر والبهارات وشوية مياه


صوص السمك - فصين توم مفرومين على ربع كوباية زيت زيتون ونص ليمونة ومعلقة كبيرة بقدونس مفروم (اختياري) ورشي عليهم شوية ملح واخلطيهم كويس


اضرب


الشوربة - المرق


اضرب تاني ... هيطلعلك صلصلة تايلاندية اركنها على جنب 


شرح الفراخ شرايح رفيعة


كده بالشكل دا


نرش النشا


والصويا صوص


قلِّب كويس .. واركنوها جنب الصوص برده


ونسلقِ المكرونة


بعد ما تصفيها افتحي عليها مياه بارده 
عشان متعجنش في بعضها


زيت زيتون وعليه فصين الثوم بيتشوحو


وانزل بالفراخ


سيبيها عالنار مع التقليب 10 دقايق لحد مايبقى شكلها كده


انزل بالبصل الاخضر الطازة


انزل بالمكرونة


اطلع بالصوص


وضيفي البراعم او الفول الصويا (اختياري)


تكوني مذوبة معلقة نشا مع معلقة مياه وتنزليها عليهم


قلّب واستعد


قدميه بالشكل ده 
وزيني الطبق بالفول السوداني المجروش وشرائح الليمون 
وبألف هنا 


Reactions:

0 comments:

Post a Comment