بولونيز بالدجاج

المقادير

باكيت مكرونة (النوع المفضل)
بصلة مفرومة
معلقتين كبار زيت زيتون
كوبين صلصة طماطم
3 معالق كبار معجون طماطم
نصف معلقة صغيرة فلفل أسود
عود كرفس مفروم
2 حبة جزر مقشر ومفروم صغير
نصف كيلو صدور دجاج (مفرومة)
كوب الا ربع حليب
نصف معلقة صغيرة ملح
ربع كوب خل
ربع كوب جبنة بارميزان (مبشورة / للتقديم)


طريقة التحضير

سخني الزيت في طاسة على نار متوسطة
وضيفي البصل والكرفس والجزر وقلبي
ضيفي الملح والفلفل وقلبي لمدة 7 دقائق
ضيفي الدجاج المفروم وقلبي المزيج لمدة 5 دقائق كمان
ضيفي ومعجون الطماطم والخل وسيبي المزيج يغلي لمدة دقيقتين
ضيفي الحليب وصلصة الطماطم وخففي الحرارة
وسيبي المزيج على النار لمدة ربع ساعة لحد ما يستوي ويتكاثف
اسلقي المكرونة بالطريقة المعتادة وصفيها واغسليها بماء بارد
اغرفي المكرونة في طبق التقديم ووزعي فوقها الدجاج مع الصلصة ورشي الجبنة البارميزان وقدميها