المقادير
للأرضية
علبتين بسكويت دايجستف
قليل من الماء الساخن
للحشوة
750 جرام لبنة كيري أو مربعات كيري او كريم تشيز
750 جرام كريمة خفق
كوب الا ربع سكر ابيض (150 جرام)
4 بيضات
7 معالق كبار نشا
معلقة صغيرة فانيليا سائلة وبشر لمونة مع عصير ليمونة
طريقة التحضير
لأرضية البسكوت
نخلط علبتين البسكوت بالخلاط ونضيف قليل من الماء الساخن عشان الزبدة اللي في البسكويت تدوب
ملمس البسكويت يبقى زي رمل البحر المندي يعني يتماسك في ايدك ويفرفت لما تسيبيه
نفرد البسكويت في قالب التشيز كيك ونضغط عليه كويس
(ويمكن وضع البسكوت في جوانب الصينية مع الضغط عليها كويس)
لعمل الحشوة
نضرب اللبنة او الكريم تشيز مع السكر كويس ويضاف البيض والفانيليا والكريمة والنشا وعصير الليمون ويضرب الخليط، مع مراعاة عدم الضرب كثيرا بعد اضافة البيض حتى لا ينتفخ التشيز كيك بالفرن
اضافة بشر الليمون اختياري حسب الرغبة
نصب الحشوة في القالب فوق البسكويت
يغلف القالب بالفويل
( حتى لا يتسرب الماء داخل القالب )
وبعدين يدخل الفرن على صينية أخرى فيها ماء مغلي (حمام مائي) على حرارة 190 لمدة ساعة ونصف لحد ما يتماسك
يتم الاختبار بهز القالب وبعدين نسيبه يبرد ويدخل الثلاجة بضع ساعات قبل التقديم
ويزين الوجه بصوص التوت او صوص تفضلوه
ملحوظات
يمكن ادخال الصينية الفرن مباشرة من غير حمام مائي ولكن وجه التشيز كيك هيتشقق
نفك التشيز كيك من اطراف القالب فور خروجها من الفرن لتفادي تشقق الوجه
نصف المقدار السابق يكفي صينية 24
يراعى عدم تغطية التشيز كيك ابداً الا بعد ما تبرد تماما
ممكن استبدال لبنة كيري بكريم تشيز او بمربعات كيري كما ممكن استبدال نصف كمية كريمة الخفق السائلة بالزبادي أو بالكريمة الحامضة
مهم جدا اضافة عصير الليمون لتماسك التشيز كيك في الفرن
للزينة
ممكن مربى التوت أو الفراولة أو صوص الكراميل أو صوص الشوكولاتة
0 تعليقات