وجبة كنتاكي 

مكونات تشكين استربس

نص كيلو صدور دجاج مقطعه أصابع طوليه
كوب دقيق
2 معلقه كبيرة نشا
ماء
بيضه
معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة صغيرة بابريكا حلوة
ربع معلقه صغيرة حبهان مطحون
معلقة صغيرة بهارات دجاج
نص معلقة كبيرة بصل بودر
معلقة صغيرة توم بودر
معلقة صغيرة كاري
رشة من جوزة الطيب
نص معلقة صغيرة بيكينج بودر
ملح
زيت غزير للقلي

مكونات سلطة كول سلو

كوب من الكرنب الابيض مبشور
نص كوب جزر مبشور
بصله صغيرة مبشورة
معلقة كبيرة سكر او معلقتين عسل نحل
2 معلقه كبيرة مايونيز
معلقة صغيرة مسترده
معلقة كبيرة خل ابيض
ربع معلقه صغيرة ملح
رشة من الفلفل الأسود
2 معلقة كبيرة حليب

مكونات الأرز الريزو

كوب ونص من الأرز المصري
معلقة كبيرة باربكيو صوص
معلقه كبيرة كاتشب
معلقة كبيرة مسترده
معلقة صغيرة كاري
رشة حبهان
نص معلقه صغيرة بابريكا
بصله مبشورة ناعم
فص توم مفروم ناعم
رشة من بودرة الزعفران او نص معلقه صغيرة كركم
ملح
كوب ونص ماء

الطريقه

نقوم بتجهيز خلطة تتبيل الاستربس ماعدا الدقيق والنشا
يترك للتغليف الخارجي
وننقع الاستربس بها لمدة 6 ساعات على الأقل

نضع زيت غزير على النار ونقوم بأخذ قطع الاستربس من التتبيله
وتعفيرها بالدقيق والنشا ووضعها في بوله بها ماء لثواني
ثم وضعها في الدقيق مرة اخرى مع هزها قليلا
ثم وضعها في الزيت الساخن الغزير حتى تأخذ لون ذهبي من كل الجوانب

لتجهيز السلطه

نضع الجزر والكرنب في مصفاه ونقلبه مع رشة سكر ورشة ملح
ونتركه نصف ساعه لنتخلص من السوائل الموجوده بهم ونعصره بليد او بشاشه
ونضعهم في طبق ونضيف عليه بشر البصل

ونجهز مكونات الدريسينج
في بوله نمزج مكونات الدريسينج جيدا ونضيفها على الكرنب والجزر
ونقلبه ونتركه في التلاجه على الاقل ساعتين قبل الاكل

نجهز الارز في قدر على النار نضع الماده الدهنيه
ثم نضيف الباربكيو صوص والكاتشب والمسترده ونقلب لدقيقه
ثم نضيف باقي البهارات والارز المغسول والمنقوع مسبقا والملح
ونقلب لمدة دقيقه ثم نضيف الماء
ونتركه على نار مرتفعه حتى يتشرب السائل ونخفض الحرارة لمدة ربع ساعه
وتقدم الوجبه كامله الاستربس مع الارز والكول سلو