لو حصل واشتريناه من غير تنضيف
ازاى ننضفه ؟؟؟؟

معايا طريقه تنضيف السبيط خطوه خطوه
دا كلمارى


امسكى بجسم السبيط جيداااا
شدى الراس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه
اذا لزم الامر لتسهيل خروجها

حاولى الا تقطعى كيس الحبر الداخلى

اما ان قطع فسارعى بغسله بالماء


ادخلى يدك الى داخل الجسم و حاولى تنظيفه و شدى الى الخارج


التاكد من التخلص من كل الزوائد و عدم وجود اى بقايااا تحت الماء


تاكدى من نظافته تمامااا


الان من الداخل نظيف و خالى تماما الا من بقايا قليله
للحبر الاسود


نغسله جيداا بالماء الجارى من الداخل والخارج


الغشاء الخارجى نحتاج ان نزيله

نزعه يكون اسهل و اسرع فى الانواع الصغيره
تاكدى من زوال الغشاء كله



الان اصبح السبيط نظيف تماماااا


نقطع الراس و المعده و نرميهم


نقطع الارجل و نفصلهم عن الجسم لتجهيزهم للطهى


نقطع الجسم دوائر او حلقات

فقط نتاكد انها قليله السمك .. رفيعه


والاجنحه الى قطع


نضع القطع فى الدقيق

اتركى القطع فى الدقيق حتى تصبح لزجه
لان هذا يعطى السبيط قرمشه رائعه عند القلى


يحمر حتى يصبح ذهبى اللون
و يقدم مع عصير الليمون وانا اعمله مع ارز بالكارى وسلطه