المقادير والطريقه
فرخه وزن كيلو ونص
هنقطعها 10 قطع
لتتبيل الفراخ
م ك بصل بودر ( الضحى - او اي نوع بس يكون خشن مش البودره خالص دا
م ك بابريكا
½ م ص فلفل اسود
2 مكعب مرق خضار مبشورين ( نحطهم ف الفريزر 10 دقائق وبعد كدا نبشرهم )
م ص ملح
م ك عصير ليمون
م ك خل
نتبل الفراخ كويس جدا من كل حته ونعمل فيها فتحات بخله اسنان من تحت الجلد
وندخلها الثلاجه الاول ساعه وبعد كدا نطلعها ونسبها برا نص ساعه
ونبدا نجهز طبقات الدقيق لتحمير الفراخ
هنحتاج 3 طبقات
1️⃣ الطبقه الاولى :-
دقيق ابيض من غير اي اضافات
2️⃣ الطبقه التانيه :-
ازازه شويبس صودا
بيضه
كوب دقيق
3️⃣ الطبقه الاخيره :-
2 كوب دقيق
باقي خلطه التوابل اللي تبلنا بيها الفراخ
ومعاهم
م ص بصل بودر
مكعب مرق كنور خضار مبشور
مكعب مرق كنور فراخ مبشور
م ص فلفل احمر مفروم ناعم
م ص ملح
نبدا نحط الفراخ بالترتيب دا ⬇️
دقيق ساده وبعدين خليط الصودا وننزل اي زياده من الخليط
واخر حاجه الدقيق اللي عليه التوابل
ف اخر مرحله هنضغط علي القطع شويه علشان الدقيق يثبت
وننزل اي زيادات علشان الطبقه المقرمشه متبقاش تخينه وناشفه
نحركها جامده علشان الدقيق الزياده ينزل وتاخد شكل حلو
وننزلها علي طول ف
زيت كتيررر سخن علي درجه حراره متوسطه
مش اكتر من 3 قطع او 4 لو صغيرين مع بعض
علشان نحافظ علي درجه حراره الزيت والفراخ تستوي كويس
اول ما ننزل ال قطع نهدي النار
من 10 لـ 12 دقيقه للقطع الصغيره
14 لـ 15 دقيقه للقطع الكبيره
لازم ننضف الزيت بالمصفي من اي حاجه بين كل مره تحمير لغاية ما نخلص الكميه
نطلعها علي شبكه او مصفى علشان المناديل هيخليها طريه
وبالهنا والشفا
0 تعليقات